Jaguar I-PACE Video

Jaguar I‑PACE

De Jaguar I‑PACE is in de eerste plaats een echte Jaguar en staat voor een baanbrekende toekomst in elektrische auto's. Door zijn spectaculaire proporties, mogelijk gemaakt door de elektrische technologie, wordt met de I‑PACE een nieuw tijdperk ingeluid in de evolutie van het unieke design-DNA van Jaguar. Met aerodynamische luchtinlaat op de motorkap, verzonken portiergrepen en markante luchtkanalen, maximaliseert de actieradius van de elektrische auto en helpt hem efficiënt door de lucht heen te snijden.

4% bijtelling- reserveer snel

Wilt u een van de eersten zijn die de Jaguar I-PACE gaat rijden en profiteren van 4% bijtelling? Reserveer dan snel uw productieplaats bij Jager Auto, want de productie voor 2018 is beperkt.  

Ik wil een Jaguar I-PACE

 Afbeeldingsresultaat voor jaguar i pace

Veelgestelde vragen over de I-PACE

Hoe is de handling in vergelijking met ‘conventionele’ auto's?

Doordat de accu is geïntegreerd in de bodem van de auto tussen de twee assen, hebben elektrische auto's een lager zwaartepunt en een gelijke gewichtsverdeling voor-achter, voor betere handling.

Omdat er geen ruimte nodig is voor een grote motor, gewoonlijk voorin, kunnen de wielen dichter bij de hoeken van de auto worden geplaatst, waardoor de stabiliteit en het stuurgevoel toenemen.

Dit alles maakt een dynamische en alerte rijbeleving mogelijk, zodat elektrische auto's perfect passen bij het merk Jaguar.

Hoeveel zal de I‑PACE vermoedelijk gaan kosten?

De definitieve prijs wordt pas vastgesteld wanneer de introductie van de I‑PACE staat gepland. Hoewel een elektrisch aandrijfsysteem twee keer zo duur kan zijn als een conventioneel systeem, gaan wij ervan uit dat de netto prijs van de I‑PACE 10-15% boven die van een Jaguar F-PACE met soortgelijk vermogen en soortgelijke uitrusting komt te liggen. Daarnaast zijn nationale belastingen en eventuele belastingvoordelen van invloed op de consumentenprij

Wat voor een elektrische auto is de I‑PACE Concept?

In plaats van brandstof te verbranden (benzine of diesel) wordt de aandrijfkracht geleverd door twee elektromotoren die worden gevoed door elektriciteit opgeslagen in oplaadbare accu's.

Zijn er andere soorten elektrische auto's? Wat is het verschil?

Wellicht hebt u al eens van de term ‘hybride’ gehoord. Dat is een auto die zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor heeft.

Een hybride elektrische auto (HEV - Hybrid Electric Vehicle) heeft gewoonlijk een kleine accu die wordt opgeladen door de motor en door regeneratief remmen, en heeft een zeer beperkte elektrische actieradius.

Een plug-in hybride elektrische auto (PHEV - Plug-in Hybrid Electric Vehicle) kan ook via een externe stroombron worden opgeladen. Een PHEV heeft gewoonlijk een grotere accu en grotere actieradius dan een HEV.

Deze hybride auto's bieden een kleinere elektrische actieradius dan geheel op accu's rijdende elektrische auto's (BEV - Battery Electric Vehicle), maar kunnen wel blijven rijden zonder dat de accu tussentijds hoeft te worden opgeladen. Doordat ze twee aandrijvingen aan boord hebben, zijn ze zwaarder dan conventionele auto's en minder efficiënt dan geheel elektrische auto's (BEV's). Ze kunnen een oplossing bieden voor personen die grote afstanden moeten afleggen, met name op plaatsen waar de oplaadinfrastructuur nog in ontwikkeling is, en kunnen een ondersteunende rol spelen bij de overgang naar een geheel elektrische toekomst.

Waarom zou ik een elektrische auto nemen?

Veel mensen zien dit als een opwindende gelegenheid om als een van de eersten over te stappen naar een elektrische auto en om te genieten van een geheel nieuwe rij- en gebruiksbeleving. De I‑PACE Concept is een intelligente keuze – een snellere, ruime, verfijnde (stillere) rijbeleving, waarbij nooit meer een tankstation hoeft te worden bezocht.

Omdat elektriciteit steeds vaker afkomstig is uit duurzame energiebronnen, bieden elektrische auto's ook milieuvoordelen ten opzichte van auto's met traditionele verbrandingsmotor. Dit wordt door steeds meer overheden overal ter wereld erkend en beloond met uiteenlopende stimuleringsregelingen om de aanschafkosten en de bijtelling op auto's van de zaak te reduceren. De combinatie met lagere gebruikskosten maakt het rijden van een elektrische auto voor veel mensen financieel interessant.

Hoe worden elektrische auto's opgeladen?

Elektrische auto's kunnen op diverse manieren worden opgeladen:

Thuis opladen met wisselstroom (AC): Een elektrische auto kan worden aangesloten op een gewoon 220V stopcontact, maar wordt dan wel vrij langzaam opgeladen. Daarom wordt aanbevolen om een speciale aansluiting te gebruiken (zoals bijvoorbeeld voor een oven wordt gebruikt) of beter nog, om thuis een speciale lader te installeren. De oplaadtijden verschillen per land, maar over het algemeen kan de I‑PACE Concept in één nacht volledig worden opgeladen via een thuislader.

Openbare laadpunten: Voor het opladen kan ook gebruik worden gemaakt van een groeiend netwerk van openbare laadpunten, meestal voor het opladen van de accu onderweg of op de bestemming. Deze laadpunten werken met een hoger vermogen dan thuisladers, zodat de oplaadtijd korter kan zijn. Ze bieden opladen met zowel wisselstroom als gelijkstroom (DC), waarbij gelijkstroom gewoonlijk sneller werkt (vaak ‘snelladen’ genoemd).

Jaguar-I-PACE-Productie-Model

Jaguar-I-PACE-Aciteradius.jpg
Jaguar-I-PACE-prestaties.jpg
Jaguar-I-PACE-Vermogen.jpg
Jaguar-I-PACE-Accu.jpg
Jaguar-I-PACE-Opladen.jpg